dinsdag 8 mei 2012

Geniet van de Lente 2012, beter laat dan nooit!

Halleee!
Weer een artikel, echter door mijn toedoen totaal verlaat. Maar ach, beter laat dan nooit. Gelukkig gaat dat niet zo met onze bestellingen die we krijgen op www.ukfood.nl ;)
Goed, Geniet van de Lente 2012 te Arkel, voor mij blijft het Gorinchem, maar goed, was onze eerste ervaring door onszelf fysiek te verkopen. Dus met onze producten samen met andere ondernemers op 1 evenement te staan. Spannend, en ik was al dagen van tevoren bezig met van alles en nog wat. Tracey idem, maar gelukkig hebben we Age kunnen bewegen (als Chinees vrijwilliger en Schotse thee om het Britse weer te trotseren) om ook zijn handen uit de mouwen te steken.
Dus met 2 man, en 1 vrouw sterk trokken we op. Dat het weer niet meewerkte merkten we al snel, wind, regen, en waterkoud. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Opbouwen heb ikzelf niet gedaan, want ik bleef op en neer rijden. Volgende keer toch een boedelbak regelen!
Anyway, onze producten, door Age en Tracey netjes opgesteld, ik als nebbes op en neer rijden toch goed terecht gekomen op de stand van 3,60 meter bij 1 meter.
De show kon dus beginnen, we waren nipt om 11:00 uur klaar met de opbouw.

Met z'n drieën stonden we dus achter de lange stand, naast 2 andere ondernemers, een knoflook producten specialist en een echte Baristo.
Waterkoker hadden we, een combi-oven,  dus Tracey in de weer om een zogenaamde "Toad in the Hole" te maken.
Dit was mogelijk omdat wij worstjes hadden gekocht in Engeland, en daarbij de Aunt Bessies Yorkshire Pudding Mix hadden gebruikt.
Dat was een groot succes, want naast ons vonden de proevers het ook heerlijk.
Omdat het nogal regenachtig was hadden mensen het ook niet echt warm, onze thee bracht toch weer wat verwarming in de mens die daar behoefte aan had. Verder hadden wij de mensen kunnen trakteren op stukjes Britse kaas, waaronder de Mild Cheddar, de Mature Cheddar en de Red Leicester. Deze producten zijn bij ons op aanvraag te bestellen. Net als de Engelse worstjes, ook die zijn bij ons op aanvraag te bestellen.

Omdat wij dus wel redelijk statisch waren, gebonden aan onze stand, en het dus toch snel best fris begon te worden heb ik mijn geheim gemaakt voor Tracey en Age, Schotse Thee. Maar dat is ons geheim ;)

Helaas had ikzelf geen tijd om veel bij de andere standhouders langs te gaan, maar wel bij de "buurman". Daar een heerlijke worst gekocht van peper en knoflook. Dat was namelijk voor later op de avond.


Over aanloop hadden we niet te klagen, genoeg mensen die bij ons kwamen om onze producten te proeven, te voelen, en eventueel te ruiken. Al heb ik niemand dat laatste zien doen, behalve dan de mensen die wij gratis van thee voorzagen en konden kiezen uit vier verschillende Engelse theesoorten, gratis uiteraard.

Op een gegeven moment werd het best druk, en dan sta je op scherp, want je moet meerdere mensen tegelijkertijd kunnen helpen. Met dank aan Age, onze hofassistent, en Tracey is dat naar mijn mening meer dan prima gelukt.
Wat wel voor enige verstoring zorgde was dat de stoppengroep waarop meerdere standhouders waren aangesloten het niet trok, en doorsloeg. Dat was voor de barista wel even balen. Gelukkig werd dat euvel snel verholpen.
Al met al, terugkijkend op een leuke, maar vooral leerzame dag, kunnen wij tot de conclusie komen dat wij het niet slecht hebben gedaan voor een eerste keer.
Geniet van de Lente 2012, dat gaat voor ons een Geniet van de Lente 2013 worden!!
De organisatie willen wij dus ook zéér bedanken voor alle faciliteiten die ze boden, hun steun, en vriendelijkheid. In 2013 zullen we er zeker weer staan, en dan met een nog groter assortiment.

Een dankwoord en Saluut idem naar Age, die ons, als Chinees vrijwilliger heeft geholpen.

Mail ons indien u opmerkingen, suggesties, kritiek, of tips heeft:  service@ukfood.nl 



Geen opmerkingen: